program

Visezi la un viitor strălucit pentru copilul tău?

“Fii erou în călătoria ta!” este atelierul de Inteligență Emoțională creat special pentru a deschide inimile și mințile copiilor și adolescenților spre o lume plină de posibilități. Într-un mediu cald și primitor, unde fiecare sentiment este ascultat și înțeles, copilul tău va învăța să navigheze cu încredere marea de emoții, să colaboreze cu alții și să se ridice deasupra provocărilor, transformându-se în liderul de mâine pe care îl știi că poate fi.

De ce acest atelier este diferit?

Am creat cel mai sigur mediu în care copilul tău își poate dezvolta încrederea în sine

Ne propunem să fim alături de fiecare mamă în călătoria unică a copilului său, oferind un spațiu unde tinerii nu doar că învață, dar cresc și se transformă, echipați cu toate instrumentele necesare pentru a naviga cu succes prin viață. Împărtășim cu tine viziunea despre ce înseamnă adevărata pregătire pentru viitor și suntem aici pentru a transforma această viziune în realitate.

Programul nostru este personalizat pentru a răspunde nevoilor individuale ale fiecărui copil. Prin acest atelier, copilul tău va dobândi nu doar abilități de inteligență emoțională, ci și competențe de viață esențiale, precum comunicarea eficientă, lucrul în echipă, gestionarea conflictelor și reziliența în fața adversităților.

Ce va câștiga copilul tău?
Învățare Prin Practică:

Noi credem în puterea practicii. Copilul tău va exersa fiecare abilitate de inteligență emoțională prin activități interactive, asigurându-se că învățarea devine o experiență vie și memorabilă. Fără prelegeri plictisitoare, doar învățare activă care îi pregătește pe tineri pentru viața reală.

Un Mediu Incluziv și Sigur:

Suntem mândri să oferim un spațiu în care fiecare copil este încurajat și valorizat. Apreciem diversitatea și unicitatea, garantând că niciun copil nu este exclus, făcut de rușine, certat sau judecat. La noi, copilul tău se va simți mereu în siguranță să își exprime emoțiile și să fie el însuși.

Rezultate Reale:

Prin participarea la atelier, copilul tău va dobândi o înțelegere profundă a emoțiilor proprii și ale altora, îmbunătățindu-și în mod semnificativ comunicarea, empatia și reziliența.

În fiecare copil se ascunde o scânteie de geniu. Stimulându-i curajul de a explora și de a greși, îi luminăm drumul către descoperirea încrederii în sine

Cum știi dacă acest program este potrivit pentru copilul tău?

📌Observi că adolescentul tău are un potențial enorm, însă lipsa de încredere în sine îl împiedică să-și atingă adevăratele capacități;

📌Frica de a greși este atât de mare, încât evită să își asume orice risc;

📌Deși este foarte inteligent, rezultatele lui școlare nu reflectă acest lucru;

📌Se îngrijorează nejustificat de mult pentru aspectul său fizic;

📌Îi este greu să se integreze și preferă să stea retras sau singur;

📌Promite că face ceva și mai apoi face contrariul;

📌Ai impresia că vorbești singur când încerci să îi transmiți ceva;

📌Se lasă influențat de grup fară a-și exprima o părere;

📌Are dificultăți în a-și face prieteni noi.

Nu ești singurul părinte în această situație!

Sunt sute de mii de părinți în aceeași situație. Mii de părinți se îngrijorează când observă că adolescentul lor poate mai mult dar nu are suficientă încredere în sine pentru a încerca.

În urma acestui atelier, copilul tău învață să fie:

Empatic

Empatia la copii este capacitatea de a înțelege și a împărtăși sentimentele altora. Este o componentă esențială a inteligenței emoționale, care contribuie la dezvoltarea relațiilor sociale sănătoase, la creșterea compasiunii și la reducerea conflictelor.

Responsabil

Un copil, indiferent de vârstă înțelege și acceptă consecințele acțiunilor sale, își îndeplinește sarcinile și promisiunile fără a fi nevoie de supraveghere constantă. Înseamnă să își asume roluri și sarcini adecvate vârstei, să contribuie la treburile casnice și să ia decizii bine gândite. Dezvoltarea responsabilității îi pregătește pe copii pentru independența și provocările vieții adulte.

Respectuos

A fi respectuos înseamnă că un copil manifestă considerație și politețe față de ceilalți, indiferent de vârstă, statut sau diferențe. Învață să asculte, să vorbească frumos și să aprecieze opiniile și spațiul personal al celorlalți. Respectul reflectă înțelegerea și acceptarea diversității, contribuind la crearea unui mediu armonios și incluziv.

Colaborativ

A fi colaborativ înseamnă că un copil este dispus să lucreze împreună cu alții, împărtășind idei, resurse și eforturi pentru a atinge un obiectiv comun. Copiii colaborativi comunică eficient, sunt deschiși la compromis și valorizează contribuțiile fiecărei persoane din echipă. Această abilitate îi ajută să construiască relații puternice și să dezvolte soluții creative la probleme.

Atelierul este susținut de:

Întâlnește echipa care îți va sprijini copilul să devină un supererou

Ella Branea

Educator prenatal
Consilier dezvoltare personala
Coach NLP

Georgeta Anton

Specialist in Stiintele Educatiei
Consilier dezvoltare personala
Coach NLP

Cum este împărțit programul?

Structura modulelor

Modulul 1

Descoperirea emoțiilor

✅Copilul/tânărul va învața să recunoască și să numească diferitele emoții pe care le experimentează, înțelegând rolul și valoarea fiecărei emoții în viața sa.
✅Descoperă modul în care emoțiile influențează corpul și învață să utilizeze aceste semnale pentru a-și ghida răspunsurile emoționale.
✅Dezvoltă abilități pentru a-și exprima emoțiile într-un mod constructiv și sănătos, evitând suprimarea sau copleșirea de emoții.
✅ Va deveni mai conștient de propria stare emoțională și va începe să înțeleagă că fiecare emoție are un scop și transmite informații valoroase despre nevoile și reacțiile sale la mediul înconjurător.

Modulul 2

Gestionarea emoțiilor

✅Copilul/tânărul va învăța cum să își exprime emoțiile într-un mod autentic și clar, fără teama de a fi judecat sau înțeles greșit.
✅Va descoperi importanța ascultării active și a empatiei în comunicarea emoțională, înțelegând cum să răspundă adecvat sentimentelor celorlalți.
✅Va dobândi strategii pentru a folosi comunicarea emoțională ca un instrument de rezolvare a conflictelor, transformând tensiunile în oportunități de apropiere și înțelegere mutuală.
✅Va explora diferitele moduri prin care oamenii își exprimă emoțiile, învățând să recunoască și să valorifice diversitatea emoțională.

MODULUL 3

Comunicarea emoțiilor

✅Copilul/tânărul va învăța cum să își exprime emoțiile într-un mod autentic și clar, fără teama de a fi judecat sau înțeles greșit.
✅Va explora diferitele moduri prin care oamenii își exprimă emoțiile, învățând să recunoască și să valorifice diversitatea emoțională.
✅Va deprinde abilitățile necesare pentru a naviga prin situații dificile, folosind comunicarea pentru a găsi soluții constructive și pozitive.
✅Va descoperi puterea comunicării emoționale de a crea conexiuni umane profunde și semnificative.
✅Va dobândi strategii pentru a folosi comunicarea emoțională ca un instrument de rezolvare a conflictelor

Modulul 4

Ascultarea Activă și Empatia

✅Copilul descoperă importanța ascultării active și a empatiei în procesul de comunicare emoțională.
✅Învață să fie prezent și atent la ceea ce îi transmit ceilalți, cultivând o înțelegere profundă a perspectivelor și sentimentelor lor.
✅Prin exerciții practice, este încurajat să practice ascultarea fără prejudecăți și să răspundă într-un mod care să reflecte respect și empatie, consolidând astfel legăturile interpersonale și creând un mediu de sprijin și încredere reciprocă.
✅Va deține abilitățile necesare pentru a naviga prin situații dificile, folosind comunicarea pentru a găsi soluții constructive și pozitive.

Modulul 5

Înfruntarea Provocărilor și Reziliența

✅Învață să recunoască provocările vieții ca oportunități de a învăța și a evolua, abordându-le cu o atitudine pozitivă și proactivă.
✅Descoperă strategii și practici care îi ajută să dezvolte reziliența, inclusiv gestionarea stresului, menținerea unei perspective optimiste și cultivarea suportului social.
✅Învață să se adapteze la schimbări și să rămână flexibil în fața necunoscutului, acceptând că schimbarea este o parte inevitabilă a vieții.
✅Este încurajat să vadă eșecurile ca pe niște lecții valoroase, învățând să se ridice și să continue să meargă înainte cu mai multă înțelepciune și forță.

MODULUL 6

Încrederea în Sine și Comunicarea Eficientă

✅Va învăța să se aprecieze și să-și recunoască valoarea, construind o bază solidă de încredere în sine și în abilitățile sale.
✅Va descoperi modalități de exprimare clară și constructivă, învățând să transmită mesaje într-un mod care să fie înțeles și acceptat de ceilalți.
✅Va dezvolta abilitatea de a asculta cu adevărat și de a empatiza cu interlocutorii, ceea ce facilitează o comunicare bidirecțională eficientă și deschide calea către relații interpersonale autentice.
✅Va învăța să primească și să ofere feedback într-un mod care să sprijine creșterea personală și să consolideze relațiile, fără a afecta încrederea în sine.

2 ore pe săptămână, timp de 6 săptămâni

 6 Săptamani de curs practic în sală

2 Sesiuni de consiliere de 1 la 1 | Grup privat de Facebook sau Whatsapp pentru copii | Grup de suport pentru părinți| Tehnici și exerciții testate | Participare în mod gratuit într-o grupă ulterioară în decursul unui an.

1697 Lei

924 Lei

Înscriere Atelier